2012. március 5., hétfő

Nagy Karácsonyi Szakácskönyv

Unod a megszokott karácsonyi ízeket? Kipróbálnál valami merőben újat, és a család is vállalkozószellemű? Vagy csak egy kicsit rafináltabbá tennéd a Szentestét?? Akkor ez a könyv neked való!

Ez a több, mint 200 nagyszerű receptet bemutató könyv, alapjaiban változtatja meg a karácsonyi menüt. itt nincs helye a rántott pontynak és a húslevesnek. Helyette ajánl: Karácsonyi salátát, Sütőtöklevest, Kecskesajtos felfújtat, vagy épp Roston sült diós brie sajtot előételnek. Ki hiszi azt, hogy csak a pulyka képzelhetően karácsonykor az asztalon? Merjünk kicsit újítani, s próbáljuk ki a liba- és fácánsülteket, a narancsos kacsát, vagy a sült szarvast. Ne csak ponty kerüljön az asztalra, ha lehet helyette Citromos sügér, vagy Nyelvhal!! Külön vegetáriánus fejezettel is megajándékoz minket a könyv, s több mint 30 oldalunk van elmélyedni a húsmentes élet habjaiban.
Majd különböző aprósüteményekkel, ismertet meg az író, ha már unnánk a pogácsát vendégváró gyanánt. Továbbá megtanulhatjuk a mártások elkésztését, és különböző befőttekhez, chutney-khoz is inspirációt ad. Betekintést nyerhetünk a külföldi karácsonyi desszertek világába, s ajándékötleteket is ad, amelyekkel meglephetjük ismerőseinket. A könyv végén italokról is gondoskodik a szerző, hogy ne maradjunk szomjasak, illetve józanok :D

Mindehhez rengeteg fotót, leírást és és hasznos tippeket kaphatunk, amivel még egyedibbé tehetjük a karácsonyi fogásainkat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése