2012. március 1., csütörtök

Finomságok ajándékba

Ezt a könyvet az ínyencek figyelmébe szeretném ajánlani,hisz ahogy a címe is jelzi, ajándékötleteket rejt magában, s ezek az ötletek kicsit sem mondhatók mindennapinak, de hát ettől izgalmas!! Mindenekelőtt, -ahogy egy valamirevaló könyvhöz illik- bemutatja a használati tárgyakat, leírja, hogyan működnek és mire valók, majd megtanít minket a házi díszdoboz-készítés rejtelmeire, ami valljuk be, nem utolsó, ha éppen a nagy készülődésben elfejetettünk venni csomagolást a desszertünknek...
Innen csak egy ugrás, s máris  a trüffelek varázslatos világában találjuk magunkat, találunk leírást Dr. Chuw marcipánnal töltött sárgabarackjairól, narancsdzsemes csokoládészeletekről, Vörös bársonyfalatokról krémsajttal, Kókuszos golyóbisokról édes krémsajttal. Az összes receptnél grammra adja meg az arányokat, így célszerű beszereznünk agy pontos digitális konyhai mérleget. Részletes leírással mutat utat a desszertkészítés útvesztőjében, s minden finomsághoz képet is mellékeltek nekünk.
Majd muffinokon, mézes lepénykéken, pillecukron, vajkaramellákon, mentás bon-bon-okon repít utunk tovább a különféle dzsemekig és zselékig, engedjétek meg, hogy felsoroljak párat: Almazselé csilipaprikával, Csatni zöld paradicsomból, Sós borsos sütőtökkrém, Spenótkrém forró articsókával, csak, hogy a legizgalmasabbak említsem.
Ha túljutottunk eme csodás fejezeten, megismerkedhetünk a nagyszerű karácsonyi ajándék-gyanús különlegességekkel, mint a Feketeborsos-csilis olaj, vagy a Kakukkfüves olívaolaj, a Korianderes Gránátalmakrém, az Ördögien csípős szósz.
A könyv végén igazi csábításra buzdít a könyv szerzője, aki ilyen ellenállhatatlan dolgokról ír nekünk, mint a Fokhagymás sajtcipók, illetve a Zöldpaprika fetával és pármai sonkával, olívaolajban.

Hajrá, hajrá, hajrá!!


Hiszen ilyen meglepetésnek ki ne örülne???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése