2012. március 5., hétfő

Budapesti karácsonyi vásár


A budapesti vásár egy jóval fiatalabb hagyomány, alig múlt tíz éves. A vásár egyik célja már a kezdetektől, hogy Budapest egyik legszebb tere az ünnephez méltó rendezvény színhelyévé váljék. Eddig minden éveben a Gerbeaud-ház ablakaiban adventi kalendárium volt látható, ám tavaly egy igen érdekes újítás volt megfigyelhető. Naptár helyett fényjátékot készítettek, amit a ház Vörösmarty-tér felőli oldalára vetítettek minden délután. Le is videóztuk, hogy bemutathassuk nektek...

Külön érdekesség, hogy az igazi lappföldi Télapó minden évben nálunk tölti december 6.-át, méghozzá azért, mert az egész világon csak Magyarországon jön ezen a napon a Mikulás. Véleményem szerint ez a különlegesség nem kap annyi figyelmet, mint amennyit megérdemelne. Világ minden más táján, ahol ünneplik a karácsonyt, Santa Claus érkezik az ajándékokkal, méghozzá Szenteste, vagy az azt megelőző éjjelen.

1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon nagyon szép volt, és ötletes! Végre már valami változást is látni! Sajnálom hogy nem néztük meg élőben, de köszönjük a dokumentálást s hogy közzétetted. Ügyes vagy!

    VálaszTörlés